Informații Utile

Aspecte de care să ţii cont la achiziţia rulourilor exterioare

Aşa cum este în cazul ferestrelor – toate sunt ferestre dar nu toate sunt la fel aşa este şi în cazul rulourilor exterioare: toate sunt rulouri dar nu toate sunt la fel!

In randurile ce urmează îţi vom oferi câteva recomandări de care poţi să ţii cont atunci când decizi să achiziţionezi rulouri exterioare, recomandări care sperăm să te ajute să faci cu mai mare uşurinţă o alegere.

 

  • Cel mai important, întreabă furnizorul de rulouri ce densitate are spuma poliuretanică din interiorul lamelelor de rulou şi care este grosimea acestor lamele! Cu cât densitatea spumei poliuretanice inserată în lamele şi grosimea acestora sunt mai mari cu atât lamelele vor izola mai bine termic şi fonic şi cu atât vor fi mai rezistente la deteriorări în caz de vânt puternic sau furtună. Pentru climatul din România sunt recomandate lamelele de rulou cu densitate de minim 70 kg/mc. Un rulou produs cu astfel de lamele poate să reducă pierderea de căldură prin ferestre cu aproximativ 30% şi astfel vei avea costuri simţitor mai mici cu încălzirea.

 

  • Asigură-te că rulourile achiziţionate de tine sunt prevăzute cu plăci de protecţie a covorului de lamele montate pe capacele laterale ale ruloului, în interiorul casetei de roluire. Sunt piese pe care unii producători “omit” să le monteze. Acestea asigură o roluire uniformă a covorului de lamele şi elimină posibilitatea de deteriorare a lamelelor ca urmare a deplasării accidentale a acestora în timpul transportului sau, uneori, ca urmare a unui montaj nu tocmai conform.

 

  • In varianta standard covorul de lamele al fiecărui rulou este “agăţat” de axul din oţel galvanizat pe care acesta se roluieşte prin intermediul unor cleme din oţel. Numărul clemelor de agăţare este imperios necesar să fie corect stabilit în funcţie de greutatea covorului de lamele, greutate determinată de lăţimea şi înălţimea covorului de lamele. Pentru o funcţionare sigură în timp clemele de agăţare ar trebui să fie montate la maxim 50 cm una de alta. Dacă numărul acestor cleme este mai mic decât este necesar atunci acestea vor ceda în timp. Desigur, se poate repara dar această reparaţie presupune deschiderea casetei de rulou şi înlocuirea clemelor, operaţie generatoare de costuri suplimentare. Recomandăm să întrebi vânzătorul de la care intenţionezi să achiziţionezi rulourile care este standardul respectat la calculul numărului de cleme de agăţare. Iti facem această recomandare pentru că unii producători caută să nu monteze toate aceste cleme pentru a câştiga vânzări ca urmare a unor preţuri cu doar câteva procente mai mici oferind însă produse generatoare de probleme mari în timp.

 

  • Desigur, ai mai auzit recomandarea aceasta dar nu putem să nu o facem şi noi: cumpără de la un furnizor de încredere la care să te poţi reîntoarce în caz în care vei avea nevoie de reparaţii în perioada de garanţie sau după această perioadă. Poate că vei avea nevoie de o nouă telecomandă, poate că motorul electric trebuie înlocuit ca urmare a faptului că o fluctuaţie de tensiune l-a deteriorat, poate că plasa anti insecte încorporată necesită înlocuire ……