Informații Utile

Noutăți Vanko

Protecţie cu ajutorul senzorului de soare

Senzorul de soare DC1187 este un dispozitiv care se ataşează extrem de simplu cu ajutorul unei ventuze oriunde doreşti tu pe fereastre. Acesta va funcţiona ca o telecomandă cu baterie şi va comanda închiderea automată a rulourilor atunci când intensitatea solară atinge o anumită intensitate. Senzorul de soare vine presetat cu cinci nivele diferite ale intensităţii solare la care acesta declanşează comanda rulourilor.

Acest dispozitiv micuţ, simplu şi deloc costisitor este extrem de util mai ales în situaţiile în care suprafeţele vitrate sunt mari iar efectul acţiunii repetate a radiaţiilor solare asupra obiectele electronice sau de mobilier din locuinţă poate fi unul destul de neplăcut.

 

Acţionare rulouri şi uşi de garaj de pe telefonul tău mobil

In cazul în care intenţionezi să achiziţionezi rulouri exterioare VANKO cu acţionare electrică şi telecomandă vei avea la dispoziţie şi opţiunea unui dispozitiv Wi-Fi Bridge prin intermediul căruia poţi comanda rulourile sau uşa de garaj de pe telefonul tău mobil.

Pentru a te putea bucura de facilităţile acestui dispozitiv este necesară o reţea Wi-Fi cu acces la internet. In pachetul în care-ţi va fi livrat dispozitivul Wi-Fi Bridge vei primi un set de instrucţiuni pe care sunt printate coduri QR cu ajutorul cărora vei putea să descarci şi să instalezi pe telefon aplicaţia dedicată indiferent că foloseşti un telefon cu sistem de operare Android sau IOS. Nu trebuie să-ţi faci griji pentru că la instalare aplicaţia te va ghida astfel încât tu să poţi face cu uşurinţă configurările necesare pentru conectare la reţeaua Wi-Fi a casei tale.

Odată instalată aplicaţia vei avea la dispoziţie o multitudine de opţiuni:

  • Vei putea să configurezi în aplicaţie camerele locuinţei tale, să le denumeşit cum doreşti, să le ataşezi poze făcute cu telefonul şi să aloci acestora ruloul sau rulourile instalate;
  • Vei putea să configurezi, spre exemplu, închiderea simultană a tuturor rulourilor dintr-o cameră,  la o anumită oră – să spunem seara la ora 21:00, dar şi deschiderea lor automată la o anumită oră -spre exemplu 6:00 dimineaţa. Deasemeni vei putea să comanzi închiderea sau deschiderea automată a rulourilor în funcţie de răsăritul sau apusul soarelui. Vei putea chiar să stabileşti cu cât timp înainte sau după aceste momente să se deschidă sau să se deschidă rulourile.
  • Dacă eşti plecat de acasă şi doreşti să închizi sau să dechizi rulourile tale exterioare o vei putea face fără probleme atâta timp cât ai acces la internet de pe telefonul tău mobil.
  • Dispozitivul Wi-Fi Bridge şi aplicaţia dedicată îţi permit acţionarea prin comandă vocală fiind compatibile atât cu Alexa Amazon cât si cu Google Home Service.

Caracteristici:

Raza de acoprire: max 18 m fara obstacole

Frecventa radio: 433 MHz

Wi-Fi: 2.4 GHz

Utilizabila doar la interior

Capabilitati:

Locatii per cont: 5

WiFi Bridge per locatie: 5

Motoare per WiFi Bridge: 30

Camere configurabile per locatie: 20

Scene configurabile per locatie: 20

Timere configurabile per locatie: 20

Aspecte de care să ţii cont la achiziţia rulourilor exterioare

Aşa cum este în cazul ferestrelor – toate sunt ferestre dar nu toate sunt la fel aşa este şi în cazul rulourilor exterioare: toate sunt rulouri dar nu toate sunt la fel!

In randurile ce urmează îţi vom oferi câteva recomandări de care poţi să ţii cont atunci când decizi să achiziţionezi rulouri exterioare, recomandări care sperăm să te ajute să faci cu mai mare uşurinţă o alegere.

 

  • Cel mai important, întreabă furnizorul de rulouri ce densitate are spuma poliuretanică din interiorul lamelelor de rulou şi care este grosimea acestor lamele! Cu cât densitatea spumei poliuretanice inserată în lamele şi grosimea acestora sunt mai mari cu atât lamelele vor izola mai bine termic şi fonic şi cu atât vor fi mai rezistente la deteriorări în caz de vânt puternic sau furtună. Pentru climatul din România sunt recomandate lamelele de rulou cu densitate de minim 70 kg/mc. Un rulou produs cu astfel de lamele poate să reducă pierderea de căldură prin ferestre cu aproximativ 30% şi astfel vei avea costuri simţitor mai mici cu încălzirea.

 

  • Asigură-te că rulourile achiziţionate de tine sunt prevăzute cu plăci de protecţie a covorului de lamele montate pe capacele laterale ale ruloului, în interiorul casetei de roluire. Sunt piese pe care unii producători “omit” să le monteze. Acestea asigură o roluire uniformă a covorului de lamele şi elimină posibilitatea de deteriorare a lamelelor ca urmare a deplasării accidentale a acestora în timpul transportului sau, uneori, ca urmare a unui montaj nu tocmai conform.

 

  • In varianta standard covorul de lamele al fiecărui rulou este “agăţat” de axul din oţel galvanizat pe care acesta se roluieşte prin intermediul unor cleme din oţel. Numărul clemelor de agăţare este imperios necesar să fie corect stabilit în funcţie de greutatea covorului de lamele, greutate determinată de lăţimea şi înălţimea covorului de lamele. Pentru o funcţionare sigură în timp clemele de agăţare ar trebui să fie montate la maxim 50 cm una de alta. Dacă numărul acestor cleme este mai mic decât este necesar atunci acestea vor ceda în timp. Desigur, se poate repara dar această reparaţie presupune deschiderea casetei de rulou şi înlocuirea clemelor, operaţie generatoare de costuri suplimentare. Recomandăm să întrebi vânzătorul de la care intenţionezi să achiziţionezi rulourile care este standardul respectat la calculul numărului de cleme de agăţare. Iti facem această recomandare pentru că unii producători caută să nu monteze toate aceste cleme pentru a câştiga vânzări ca urmare a unor preţuri cu doar câteva procente mai mici oferind însă produse generatoare de probleme mari în timp.

 

  • Desigur, ai mai auzit recomandarea aceasta dar nu putem să nu o facem şi noi: cumpără de la un furnizor de încredere la care să te poţi reîntoarce în caz în care vei avea nevoie de reparaţii în perioada de garanţie sau după această perioadă. Poate că vei avea nevoie de o nouă telecomandă, poate că motorul electric trebuie înlocuit ca urmare a faptului că o fluctuaţie de tensiune l-a deteriorat, poate că plasa anti insecte încorporată necesită înlocuire ……