Inchideri Terase

Inchideri Terase

Inchiderile de terase sunt soluţii moderne care-ţi vor permite să te bucuri de momente plăcute în aer liber indiferent de vremea de afară.  Cu un design superb – de cameră închisă cu pereţi de sticlă – îţi va oferi tot ce este mai bun – confortul unui spaţiu protejat de intemperii, călduros atunci când vremea nu prea vrea să coopereze și libertatea de a trăi neîngrădit în aer liber atunci când vremea este plăcută.

 

Cu siguranţă o astfel de terasă te va face să petreci într-un confort total mult mai mult timp în aer liber indiferent că este vară, primăvară sau toamnă. Si dacă vei folosi un încălzitor de terasă nimic nu te mai va opri să o foloseşti şi în timpul iernilor.

Sistemul TOMEI

Este compus din panouri de sticlă ce culisează cu ajutorul a doi suporţi de aluminiu. Unul dintre ei este fixat pe podea şi pe el vor culisa foile de sticlă prin intermediul unor role. Cel de-al doilea este montat în partea de sus a sistemului, acesta având doar rol de sprijin şi ghidare.
Avantajul acestui sistem este dat de faptul că restricţiile de montaj sunt impuse doar de capacitatea podelei de a susţine întregul sistem.

 

2 ANI GARANTIE

40 ANI DURATA DE VIATA

 

Sistemul NUDA

Este compus din panouri de sticlă care în afara mişcării de glisare execută şi o mişcare de rotire care le permite să fie “parcate” într-un spaţiu mai mic decât cel necesar sistemului Tomei.
In cazul acestui sistem panourile de sticlă culisante vor fi susţinute în mare parte de profilul superior de culisare. Acest fapt impune ca suprafaţa pe care va fi montat profilul superior să fie plată şi capabilă să susţină greutatea sticlei.
Avantajul acestui sistem constă în aceea că panourile de sticlă vor putea fi strânse compact. Montajul impune însă condiţii suplimentare faţă de sistemul TOMEI.

 

2 ANI GARANTIE

40 ANI DURATA DE VIATA

 

PERGOLE BIOCLIMATICE

Pergole bioclimatice – o modalitate de a defini o pergolă care are părţi mobile ca şi acoperiş – lamele din aluminiu. Aceste lamele prin rotire, vor bloca total sau parţial pătrunderea razelor de soare. Ajustarea unghiului la care sunt poziţionate lamelele pergolei îţi va permite un control semnificativ asupra cantității de lumină solară care trece printre lamele. Cu o reglare adecvată vei putea beneficia de lumină naturală fără strălucirea sau căldura intensă a soarelui.

Seara, iluminarea sub pergolă este încredințată spoturilor LED montate în lamele dedicate.‎ Este o opţiune care vă permite să aveţi o lumină care poate fi modulată în intensitate pentru a crea medii plăcute în orice moment al serii.

Puteţi alege montarea pergolei independentă, ca o insulă, undeva într-o anumită zonă a curţii sau puteţi alege ca ea să fie montată ataşat de unul dintre pereţii exteriori ai casei. Dacă aveţi o piscină atunci pergola bioclimatică închisă cu sticlă este o variantă extrem de elegantă care-ţi va permite folosirea ei atât vara cât şi în timpul sezoanelor reci.

Pergolele bioclimatice cu închideri perimetrale cu sticlă reprezintă o soluție deosebit de apreciată nu doar pentru uz rezidențial, ci mai ales pentru acele spații comerciale precum baruri, cafenele, hoteluri și restaurante care pot oferi astfel spații exterioare în care clienţii să poată fi serviţi pe tot parcursul anului, indiferent de condiţiile climatice. Practic terasa devine un spaţiu folosibil chiar şi iarna.

 

2 ANI GARANTIE

40 ANI DURATA DE VIATA

 

Usi de Garaj

BENEFICIILE TALE:

Vei beneficia de mai mult spaţiu în garaj

În loc să aibă un mod de deschidere „batant în sus” sau prin „culisare în sus sub tavan” ușile noastre de garaj se deschid prin roluire compactă a covorului de lamele în caseta superioară. Aceasta se face într-un mod în care nu numai că previne oricare posibilitate de deteriorare a mașinii tale dar şi utilizează spaţiul în modul cel mai optim posibil.

Vei avea o uşă de garaj de cea mai bună calitate

Toate ușile de garaj VANKO sunt realizate la comandă, adaptate individual și ușor de instalat într-o zi. Construcția din aluminiu de înaltă calitate, non-corozivă, asigură o durată lungă de viață și se deosebește prin necesitatea redusă de întreținere și prin funcționarea uşoară.

Vei putea opta pentru funcţii care fac diferenţa

Opţiunea de acţionare în caz de urgență îţi va permite să foloseşti ușa garajului chiar dacă există o pană de curent, evitând situaţia neplăcută în care să rămâi „blocat” acasă. Senzorii opționali pentru detecţie de obstacole te vor impresiona – închiderea uşii de garaj se va opri automat dacă senzorii vor „simţi” un obstacol care ar putea fi chiar maşina ta. O lampă de avertizare îi va alerta pe cei din exterior că uşa garajului se deschide şi că o maşină urmează să iasă. VANKO asigură „mai multă” siguranță!

Vei putea alege dintr-o gamă diversificata de culori

VANKO îţi oferă opţiuni practic nelimitate de design al uşii tale de garaj. Poţi alege ca cele trei componente vizibile – ghidajele laterale ale covorului de lamele, lamelele covorului şi caseta superioară să aibă aceeaşi culoare sau poţi alege oricare combinaţie de culori între ele. Spre exemplu vei putea să alegi culoarea gri antracit pentru ghidajele laterale şi culoarea alba pentru caseta superioară şi pentru lamele. Avem disponibile standard culorile uni: alb, gri antracit, argintiu, maro închis, maro deschis şi imitaţiile de lemn: nuc, stejar auriu. Orice altă culoare RAL va putea fi realizată la comandă.

UȘILE DE GARAJ VANKO

Dacă doreşti o uşă pentru garajul tău şi acesta nu are o lăţime mai mare de 6,5 m atunci uşa tip rulou ar trebui să fi o opţiune prioritară pe care să o iei în calcul. Marele avantaj al acestora este acela că pot fi montate şi utilizate atunci când înălţimea garajului este “la limită”. Spre deosebire de uşile de garaj batante în sus sau cele secţionale ce au nevoie de cel puţin jumătate de metru în partea superioară a garajului, cele tip rulou nu fură din spaţiul garajului pentru că retragerea covorului de lamele va fi făcută compact în caseta superioară care poate fi montată şi în exteriorul garajului. Practic, utilizarea uşilor de garaj tip rulou sunt varianta optimă în cazurile în care înălţimea garajelor nu depăşeşte trei metri, caz frecvent întâlnit în situaţiile în care garajul este construit ca parte integrantă a casei.

Dacă este să ne referim la modul de acţionare, desigur, poţi alege ca uşa ta de garaj să fie cu acţionare manuală sau poţi alege să fie cu acţionare electrică, cu motor. Dacă vei alege acţionarea cu motor electric vei avea suplimentar la dispoziţie o multitudine de opţiuni.

Folosim în producerea uşilor de garaj VANKO doar componente de înaltă calitate fabricate în Spania. Acestea asigură durabilitate şi funcţionare fără reproş pentru mulţi ani. Probabil că este şi ceea ce te aştepţi atunci când decizi să faci o astfel de achiziţie!

Provenienţa de la acelaşi furnizor a tuturor componentelor este şi garanţie a compatibilităţii perfecte a acestora precum şi a unităţii cromatice pentru toate elementele vizibile – casetă pentru covorul de lamele, covorul de lamele şi ghidajele laterale ale covorului de lamele.

Montajul uşii de garaj

Montajul poate fi făcut atât pe partea din interior cât şi pe partea din exterioar a golului de intrare în garaj.

 

2+3* ANI GARANTIE

40 ANI DURATA DE VIATA

 

Limite constructive:

în funcţie de lăţimea lamelelor (55 mm, 77 mm, 100 mm):

Lăţime lamele 55 mm 77 mm 100 mm
Lăţime maximă uşă garaj 3.5m 4.5 m 6.5 m
Suprafaţă maximă uşă garaj 9 mp 15 mp 26 mp

Modalităţi de acţionare:

 • Cu cremalieră şi manivelă;
 • Cu motor electric tubular introdus în axul pe care se roluieşte covorul de lamele;
 • Cu motor electric industrial ce antrenează axul de roluire prin lanţ cu zale – pentru uşi de dimensiuni foarte mari;

Optiuni actionare cu motor

 • senzori cu infraroşu care vor bloca coborârea uşii de garaj atâta timp cât nu ai părăsit garajul sau nu ai finalizat parcarea;
 • senzor de obstacol, caz în care uşa se va opri imediat ce va întâlni un obiect uitat în zona sa de culisare;
 • comandă de la buton, cu telecomandă sau cu tastare cod numeric pe tastatură externă;
 • sistem inteligent conectat la reţeaua Wi-Fi a casei tale care să deschidă automat uşa garajului la o anumită o oră, să o închidă cănd doreşti şi care să-ţi permită acţionarea ei de pe propriul telefon;
 • opţiune suplimentară de acţionare manuală ce-ţi va permite să acţionezi uşa de garaj chiar dacă este întreruptă furnizarea de energie electrică. Vei putea astfel evita situaţiile neplăcute în care temporar să nu poţi intra sau ieşi cu maşina din garaj.

CULORI UNI

IMITAȚII LEMN

Imaginile sunt cu titlu de prezentare si culorile pot diferi in realitate in functie de ce tip de dispozitiv este folosit.

Rulouri Exterioare

BENEFICIILE TALE:

Vei avea răcoare în casă pe timpul verii

Prin protejarea de razele solare ce încălzesc atât fereastra cât şi interiorul casei te vei bucura de răcoare în zilele călduroase de vară. Utilizarea unei instalaţii de aer condiţionat va fi necesară mult mai rar ceea ce te va ajuta să ai şi un consum de energie electrică mult mai mic.

Vei avea costuri mai mici cu încălzirea locuinţei în timpul iernii

Lamelele aflate în componenţa rulourilor VANKO au inserţie de spumă poliuretanică cu densitate ridicată (75÷80 kg/mc) ce face ca întregul covor de lamele să devină o barieră suplimentară contra pierderilor de căldură prin ferestre. Astfel costurile tale pentru încălzirea locuinţei în timpul iernilor vor putea fi cu până la 10% mai mici – reducere cu aproximativ 30% a pierderilor de căldură prin ferestre

Va fi mai multă linişte în interiorul casei tale

Spuma poliuretanică cu densitate ridicată din interiorul lamelelor Vanko asigură şi o bună izolare fonică. Testările rulourilor Vanko au arătat că acestea pot reduce zgomotul perceput în interiorul unei locuinţe aflată într-o zonă în care circulă automobile de la 17 dB la 15 dB.

Te vei putea bucura de utilitatea lor pentru mulţi ani

Folosim în producerea rulourilor VANKO componente de cea mai bună calitate fabricate în Spania. Respectăm cu stricteţe normele privitoare la proiectarea şi realizarea rulourilor. Afirmăm cu responsabilitate că rulourile VANKO sunt de calitate şi-ţi vor oferi funcţionalitate fără reproş pentru mulţi ani.

TIPURI DE RULOURI

Rulouri Aplicate

Rulourile Suprapuse

Rulourile Tencuibile

Rulouri aplicate

Sistemele de rulouri aplicate sunt soluţia potrivită atât în situaţiile în care construcţia clădirii este finalizată cât şi în situaţiile în care construcţia se află în fazele de proiect sau execuţie. Montarea acestora se face cu usurinţă, aplicat pe cadrul ferestrelor – între glafuri, dar pot fi montate aplicat şi pe faţada casei.

Rulourile aplicate sunt cele mai folosite în România dat fiind faptul că marea majoritate a clădirilor deja existente nu au fost gândite încă din faza de proiectare pentru montajul ascuns în perete al casetei de rulou – cazul rulourilor suprapuse sau al celor tencuibile.

 

2+3* ANI GARANȚIE

40 ANI DURATĂ DE VIAȚĂ

Opțiuni si Variante Constructive

Rulourile suprapuse

Sistemele de rulouri suprapuse pot fi utilizate dacă a fost prevăzută încă din faza de proiect montarea lor. Acestea pot fi montate şi ulterior construcţiei casei, odată cu schimbarea integrală a ferestrelor, doar dacă înălţimea golului de fereastră permite acest lucru.

Caseta acestor rulouri este realizată din profile speciale de PVC izolatoare termic. Aceasta va fi montată pe profilul superior al tâmplăriei pentru ca mai apoi să devină “ascunsă” în peretele casei. Rulourile suprapuse au două mari avantaje: caseta este “invizibilă” şi astfel aspectul faţadei nu este afectat; suprafaţa vitrată a ferestrei nu este redusă de caseta ruloului.

 

2+3* ANI GARANȚIE

40 ANI DURATĂ DE VIAȚĂ

Optiuni si Variante Constructive

Rulourile tencuibile

La fel ca şi sistemele de rulouri suprapuse, rulourile tencuibile pot fi folosite doar în situaţiile în care a fost prevăzută din faza de proiect montarea acestora sau odată cu schimbarea tâmplăriei. Casetele acestora sunt înglobate în peretele clădirii.

Rulourile Tencuibile întrunesc atât calităţile rulourilor aplicate cât şi ale celor suprapuse: montaj ascuns în peretele clădirii, nu opturează zona vitrată a ferestrei, izolare termică şi fonică maxim posibilă.

Caseta sistemului de rulouri tencuibile poate fi prevăzută cu un capac exterior de vizitare semitransparent care să fie prevăzută cu bandă led . Astfel te vei putea bucura şi de un design deosebit al casei proiectând un covor de lumină în zona fereastrei.

 

2+3* ANI GARANȚIE

40 ANI DURATĂ DE VIAȚĂ

Optiuni si Variante Constructive

CARACTERISTICI

 • Lamele cu inserţie de spumă poliuretanică de mare densitate cu rol de izolare termică
 • Gamă diversificată de culori, calitate superioară a vopselurilor şi a foliei de acoperire
 • Finisaje estetice şi precise fără şuruburi sau nituri vizibile
 • Acţionare manuală sau cu motor electric
 • Opţiune încorporare plasă tip rulou sau plisee
 • Gamă variată de telecomenzi
 • Opţiune comandă prin telefon

CULORI UNI

IMITAȚII LEMN

Imaginile sunt cu titlu de prezentare si culorile pot diferi in realitate in functie de ce tip de dispozitiv este folosit.

Folosim doar lamele de calitate

DE CE SA ALEGI VANKO

Mai puţin este cunoscut faptul că spuma poliuretanică inserată în interiorul lamelelor este determinantă pentru calităţilor unui rulou. Densitatea spumei influenţează capacitatea de izolare termică şi fonică a ruloului, rigiditatea covorului de lamele şi, pe cale de consecinţă, rezistenţa la vânt/furtună a acestuia.
Producătorii consacraţi din UE oferă lamele cu densităţi ale spumei poliuretanice ce variază între 40 kg/mc şi 100 kg/mc. Noi am ales să folosim la producerea rulourilor VANKO lamele produse în Spania. Acestea au densitatea spumei poliuretanice de 75÷80 kg/mc., densitatea recomandată pentru climatul României – temperaturi şi viteze ale vântului.

Detaliile sunt cele care fac de cele mai multe ori diferenţa. Folosim toate componentele necesare pentru a asigura o funcţionare fără reproş pe termen lung a rulourilor: inele ax corect dimensionate ca număr, plăci de presiune, ax din oţel galvanizat cu grosime mare, ghidaje pentru covorul de lamele capabile să reziste şi celor mai puternice furtuni, cleme pentru covorul de lamele dublu fixate, motoare corect dimensionate prin raportare la mărimea ruloului. Stim, sunt termeni tehnici şi par dificil de înţeles. Dacă doreşti să afli mai în detaliu despre ce este vorba, întreabă-ne! Vom fi bucuroşi să-ţi răspundem!

Respectăm cu stricteţe bunele practici în procesul de proiectare şi producţie

DE CE SA ALEGI VANKO

Producem cu pasiune şi responsabilitate

DE CE SA ALEGI VANKO

Suntem dedicaţi activităţii noastre, o facem cu pasiune şi implicare. Ne simţim bine să realizăm produse de calitate-se potriveşte mai bine cu felul nostru de a fi, ca oameni. Suntem oneşti şi-ţi vom spune ce este posibil şi ce nu este posibil. Oferim informaţii cu mare bucurie. Suntem responsabili şi producem cu responsabilitate.

Plase Anti Insecte

BENEFICIILE TALE:

Eşti protejat de insectele supărătoare

Ce poate fi mai deranjant decât un roi de ţânţari ce te atacă în timpul nopţii? Sau muşte ce bâzâie prin casă într-o zi plăcută de vară? O investiţie mică te va scăpa de o problemă mare!

Te vei putea bucura de utilitatea lor pentru mulţi ani

Plasele tip rulou cât şi plasele tip plisee pot fi utilizate fără să fie schimbată ţesătura o perioadă de minim 7 ani. In ceea ce priveşte plasele fixe, batante, glisante durata de utilizare depăşeşte 25 ani.

TIPURI DE PLASE ANTI INSECTE

Plase Tip Rulou

Plase Tip Plisee

Plase Glisante

Plasele Batante

Plasele Fixe

Plase Tip Rulou

Plasele tip rulou sunt cele mai potrivite pentru ferestre, unde dimensiunile nu sunt aşa de mari ca ale unei uşi. Plasa este înfăşurată pe un ax montat într-o casetă din aluminiu care are lăţimea de doar 42 mm. Montarea este foarte simplă, făcându-se aplicat pe tâmplărie atât pe partea dinspre exterior cât şi pe partea dinspre interior a camerei – invers decât direcţia de deschidere a ferestrei.

Plasele tip rulou cu casetă VANKO pot fi prevăzute optional cu un sistem special de reducere a vitezei de închidere care va face ca ridicarea acesteia să se facă foarte lin. Acest sistem poate fi utilizat dacă lăţimea plasei este mai mare de 60 cm.

Pentru situaţiile în care suprafaţa plasei tip rulou este mai mare de 1,5 m2 puteţi opta pentru înlocuirea periei normale din ghidaje cu o perie specială anti-vânt. Aceasta va menţine plasa fixă în ghidaje în condiţii de vânt puternic astfel că insectele nu vor putea pătrunde în interiorul locuinţei dvs.

Cele două componente din aluminiu – lamela terminală mobilă şi lamela terminală fixă ce asigură închiderea plasei tip rulou sunt special proiectate astfel încât deschiderea plasei să nu poată fi făcută accidental. Acesta este un mare avantaj dacă ai o pisicuţă sau un motănel pe care doreşti să-l laşi să lenevească pe pervazul interior al ferestrei.

 

2 ANI GARANTIE

25 ANI DURATA DE VIATA

Plase Tip Plisee

Pot fi montate atât la ferestre cât şi la uşi acestea putând fi realizate la dimensiuni de până la trei metri lăţime cu 3 metri înălţime. Totuşi utilizarea cea mai frecventă a acestora este la uşile de balcon sau la uşile de intrare în casă de pe terasă. In cazul în care lăţimea nu depăşeşte 1,6 m acestea pot fi realizate într-un singur canat şi pot fi prevăzute cu un prag ce are o înălţime de numai 7 mm. In cazurile în care lăţimea uşii sau a ferestrei tale este mai mare de 1,6 m. plasa plisee va trebui realizată în două canate, stânga-dreapta.

Plasele tip plisee VANKO au aplicate benzi magnetice pe cele două profile ce asigură închiderea astfel că vor putea fi evitate situaţiile în care închiderea să nu se facă perfect,  fapt ce ar facilita insectelor accesul în casa ta. In plus, profilul de tragere este prevăzut cu un canal special în care vei putea introduce vârful degetelor astfel că tragerea va fi extrem de facilă.

 

2 ANI GARANTIE

25 ANI DURATA DE VIATA

Plase Glisante

Plaselele glisante pot fi montate şi la ferestre dar cel mai frecvent sunt utilizate în cazul uşilor de intrare în casă ce au cel puţin două deschideri. Avantajul acestui sistem de plase anti insecte este acela că este extrem de uşor de folosit dar şi extrem de fiabil. Pot fi realizate cu unul sau cu două panouri de plasă culisante.

 

2 ANI GARANTIE

25 ANI DURATA DE VIATA

Plasele Batante

Sunt ideale pentru uşile de balcon sau pentru uşile de intrare care au o singură deschidere. Constructiv sunt realizate ca o uşă cu balamale prevăzută cu plasă anti insecte. Montarea acestora se face aplicat pe exteriorul tâmplăriei. Balamalele pot fi simple sau pot fi cu arc, caz în care după ce deschizi uşa se va putea închide singură. Deasemeni pot fi prevăzute cu un bandou din aluminiu care, montat în partea inferioară a uşii cu plasă, îţi va permitea deschiderea foarte facilă a acesteia cu piciorul. Cadrul mobil cât şi cel fix al plaselor tip uşă batantă VANKO sunt confecţionate din profile de aluminiu prevăzute cu magnet ce va asigura păstrarea închisă a uşii.

 

2 ANI GARANTIE

25 ANI DURATA DE VIATA

Plasele Fixe

Se pot folosi exclusiv la ferestre. Aşa cum le spune şi numele acestea sunt fixe şi vor acoperi în permanenţă zona de gol a ferestrei. Fixarea acestora se face extrem de simplu pe partea exterioară a tâmplăriei prin intermediul unor cleme de fixare. Sunt economice, extrem de durabile şi-ţi vor asigura protecţie împotriva insectelor pentru foarte mulţi, mulţi ani.

 

2 ANI GARANTIE

25 ANI DURATA DE VIATA

CULORI UNI

IMITAȚII LEMN

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare si culorile pot diferi in realitate in functie de ce tip de dispozitiv este folosit.