Opțiuni și Variante Constructive

MODALITAȚI DE ACȚIONARE RULOURI

Acţionare manuală cu şnur sau panglică

Acţionare manuală cu şnur sau panglică (bandă textilă) – dotare standard pentru rulourile aplicate VANKO. Deschiderea şi închiderea ruloului se fac prin tragerea sau eliberarea şnurului/panglicii. Tabachera este dotată cu un mecanism de blocare a panglicii/şnurului ce permite păstrarea ruloului în poziţia dorită.

Acţionare manuală cu reductor

Acţionare manuală cu reductor – recomandată pentru rulouri de dimensiuni mari. Deschiderea şi închiderea ruloului se fac prin intermediul unei mici manivele ataşate la un reductor compact dotat cu şnur sau panglică, la alegere.

Picture1
manivela
Acţionare manuală cu manivelă

Acţionare manuală cu manivelă – recomandată pentru rulouri standard de dimensiuni mari. Acţionarea se face din interiorul camerei printr-o manivelă cu lungime la alegere de: 0.8 m., 1.2 m., 1,5 m., 1,8 m. sau 2.2 m.

Acţionare manuală cu arc pretensionat

Acţionare manuală cu arc pretensionat – recomandată pentru rulourile de dimensiuni mari sau pentru rulourile care sunt montate la uşile de intrare în magazine sau alte incinte unde este necesară acţionarea şi din exterior. Rulourile cu arc pretensionat pot avea doar poziţiile închis maxim şi deschis maxim. Inchiderea ruloului se face manual prin tragere de mânerele aplicate pe lamela termină iar deschiderea se face prin eliberarea blocajului lamelei terminale. Aceste rulouri sunt prevăzute cu un sistem de blocare cu yală care poate fi deschisă atât din interior cât şi din exterior.

Acţionare electrică cu motor tubular

Acţionare electrică cu motor tubular – aplicabilă pentru oricare tip de rulou ce depăşeşte lăţimea de 500 mm. Pot fi acţionate de la buton montat fix pe perete, prin telecomandă sau prin telefon cu ajutorul unui sistem smart conectat la reţeaua WiFi a casei tale (Sectiunea Telecomenzi)

Siguranta!

!!! Pentru un plus de siguranţă puteţi opta pentru un motor tubular ce are încorporat un sistem electronic care asigură oprirea automată în cazurile în care covorul de lamele întâlneşte la închidere un obstacol – spre exemplu un ghiveci de flori uitat în zona de deplasare a covorului de lamele. Acest tip de motor protejezează ruloul de deteriorări ce ar putea surveni dacă nu se intervine pentru îndepărtarea obstacolului.

electrica

INCORPORARE PLASE ANTI INSECTE IN RULOUL APLICAT

PLASE TIP RULOU

Sistemul de rulouri aplicate VANKO permite încorporarea plasei anti insecte tip rulou. Practic în caseta de roluire a covorului de lamele va fi montat suplimentar sulul de plasă căruia i se adaugă o lamelă mobilă din aluminiu şi una fixă plasată la baza ruloului.

Toate plasele anti insecte încorporate în rulourile VANKO ce au o lăţime mai mare de 60 cm. sunt standard prevăzute cu un sistem special de reducere a vitezei care va permite deplasarea lină a plasei până la poziţia complet deschis – plasa este complet roluită în interiorul casetei.  Acesta este un mare avantaj pentru că vei evita pericolul de a deteriora plasa în situaţiile în care accidental îţi va scăpa din mână lamela mobilă a plasei.

plasa-rulou-inc
PLASE TIP PLISEE SI PLASE GLISANTE

In situaţiile în care vei dori încorporarea plasei anti insecte într-un rulou de lăţime mai mare de 1,6 m. cât şi în situaţiile în care ruloul este montat la o uşă de intrare de pe terasă, spre exemplu, sistemul de plasă tip rulou încorporat nu va putea fi folosit.

Pentru aceste cazuri VANKO dispune de o soluţie ingenioasă care permite încorporarea în rulou atât a plaselor tip plisee cât şi a plaselor glisante. Acestea vor fi poziţionate şi vor culisa pe orizontală între covorul de lamele al ruloului şi fereastră/uşă. Această soluţie este compatibilă doar cu sistemul de rulouri aplicate şi cu cel de rulouri tencuibile.

plasa-plisee-si-plasa-glisanta

SISTEME DE SIGURANTA PENTRU RULOURI

Puteţi opta ca rulourile să fie prevăzute cu sisteme de protecţie anti efracţie. Indiferent de care dintre ele vorbim, în fapt, fiecare dintre îndeplineşte acelaşi rol, să împiedice ridicarea covorului de lamele prin acţionare forţată din exterior.

Toţuşi, vă rugăm să luaţi în considerare că lamelele pentru rulouri sunt confecţionate din aluminiu şi pot fi distruse cu puţin efort de un eventual infractor.

!!! In cazul în care doriţi ca rolul principal al ruloului să fie acela de protecţie anti efracţie vă recomandăm să optaţi pentru înlocuirea lamelelor din aluminiu cu unele din oţel extrudat (opţiune purtătoare de costuri suplimentare).

sisteme-siguranta

Inchidere cu zăvoare manuale

Este cele mai simplu sistem de închidere pentru rulouri. In ultima lamelă a ruloului sunt montate, atât în partea stângă cât şi în partea dreaptă, câte un zăvor culisant. Deplasarea manuală a acestor zăvoare în locaşurile din ghidaje va asigura blocarea ruloului. Blocarea şi deblocarea se pot face doar din interior.

Inchidere cu zăvoare automate

Acest sistem poate fi folosit doar la rulourile acţionate manual cu tabacheră cu şnur sau cu panglică. Este un sistem montat ascuns care asigură blocarea automată atunci când ruloul este închis până la capăt. Totodată sistemul asigură şi deblocarea automată atunci când se doreşte deschiderea ruloului. Blocarea şi deblocarea se pot face doar din interior odată cu acţionarea ruloului.

zavoare-manuale

Inchidere cu yală

In cazul sistemului de blocare cu yală, în ultima lamelă a covorului de lamele se montează o yală şi două bucăţi de platbandă de oţel. La rotirea butucului de yală cu cheia dedicată cele două bucăţi de platbandă vor culisa stânga-dreapta în orificiile practicate în ghidajele laterale blocând astfel deschiderea ruloului. Platbanda din oţel montată pe toată lungimea lamelei terminale asigură o rezistenţa superioară la forţare şi, pe cale de consecinţă, o siguranţă mai mare. Blocarea şi deblocarea se pot face atât din interior cât şi din exterior. Pentru rulourile folosite ce au acţionarea cu arc şi necesită deschidere din exterior sistemul de siguranţă anti efracţie cu yală este ideal.

inchidere-cu-yala

Cleme anti efracţie pentru rulourile cu acţionare electrică

Acest sistem este folosit în cazul rulourilor cu acţionare electrică. Clemele standard de agăţare a covorului de lamele de axul longitudinal sunt înlocuite cu aceste cleme care, dacă sunt tensionate odată cu forţarea covorului de lamele, se blochează automat. Astefel unui infractor îi va fi imposibil să ridice covorul de lamele al ruloului – să-l deschidă din exterior.

cleme-anti-efractie